#Nieuws

40 Belgische visserschepen over op DBMatic

De Boer Marine werkt samen met ILVO en de Belgische Overheid om 40 Belgische Vissersschepen te voorzien van DBMatic in “Project BAR – Digitalisering en Traceerbaarheid”

In een baanbrekende samenwerking heeft De Boer Marine aangekondigd samen te werken met het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en de Belgische Overheid om geavanceerde DBMatic-systemen te installeren op 40 Belgische vissersschepen. Dit gezamenlijke initiatief, genaamd “Project BAR – Digitalisering en Traceerbaarheid”, heeft als doel de visserijsector te transformeren door duurzame praktijken te bevorderen en de maritieme veiligheid te verbeteren.

De Boer Marine, een gerenommeerd maritiem technologiebedrijf dat bekendstaat om zijn innovatieve oplossingen, zal de installatie van haar product DBMatic verzorgen en coördineren. Het systeem zal real-time data management, navigatiemogelijkheden en inzicht in de processen bieden aan de Belgische vissersvloot, waardoor vissers hun operaties kunnen optimaliseren wat weer zal leiden tot kostenbesparing. 

Enthousiasme over de samenwerking

Bij de officiële start van het project, gehouden in de Haven van Oostende, toonden vertegenwoordigers van De Boer Marine, ILVO en de Belgische Overheid hun enthousiasme voor deze transformerende samenwerking. Ze benadrukten het belang van “Project BAR” voor het bevorderen van duurzaam visbeheer en het beschermen van de mariene ecosystemen.

CEO van De Boer Marine, Meindert-Jan de Boer, toonde trots over de betrokkenheid van het bedrijf bij dit initiatief. “We zijn verheugd om samen te werken met ILVO en de Belgische Overheid om de vissersgemeenschap te voorzien van geavanceerde technologie. DBMatic zal vissers in staat stellen om weloverwogen beslissingen te nemen en verantwoorde vispraktijken te bevorderen,” aldus de Boer. 

Pedro Rappé, project manager DBMatic bij De Boer Marine: “Het was een lang proces, dit is een hoopvolle dag voor de visserij, dit is de innovatie die die sector keihard nodig heeft. We zien uit naar de installatie en de resultaten van het BAR project. “

Installatie op 40 Belgische visserschepen

De installatie van DBMatic op de 40 Belgische vissersschepen zal onmiddellijk van start gaan. Naarmate “BAR” vordert, wordt verwacht dat de algehele efficiëntie, veiligheid en milieuprestaties van de visserijsector aanzienlijk zullen verbeteren, waarmee België een leidende rol op zich neemt in duurzame visserij.

De samenwerking tussen De Boer Marine, ILVO en de Belgische Overheid in “Project BAR – Digitalisering en Traceerbaarheid” is een bewijs van hun gezamenlijke inzet om ecosystemen te beschermen en tegelijkertijd de welvaart van de visserijgemeenschap te waarborgen. De ogen van de internationale gemeenschap zullen gericht zijn op dit baanbrekende initiatief, dat de weg vrijmaakt voor een duurzamere toekomst in de wereldwijde visserijsector.