+31 (0)527 308500
info@deboermarine.nl
Westwal 9 8321WG Urk

ECDIS

Elektronische kaarten die

Voldoen aan de regelgeving IMO

ECDIS is een systeem dat het mogelijk maakt om elektronische zeekaarten te bekijken. Vanaf 1 juli 2012 is ECDIS verplicht ingevoerd voor alle nieuwe schepen groter dan 3000 GT en passagiersschepen groter dan 500 GT. Voor de bestaande schepen met deze specificaties wordt dit gefaseerd ingevoerd.

Het systeem is ter vervanging van de verplichte papieren zeekaarten. Het ECDIS systeem wordt gekeurd door de ‘International Maritime Organization’.

20180608_191816

Altijd

Bijgewerkt

Het ECDIS systeem geeft een elektronische kaart weer en integreert positie-informatie van de GPS en andere navigatiesensoren zoals radar en AIS. Verder kan er optioneel verdere navigatie gerelateerde informatie worden weergegeven als dit nodig is.

Het voordeel van een ECDIS systeem is dat de kaarten altijd zijn bijgewerkt. Hierdoor beschikt u altijd over de nieuwste updates van de kaarten.

Wel is het zo dat er aanvullende eisen worden gesteld aan de ECDIS wanneer u zonder papieren kaarten gaat varen. Er wordt vereist dat de back-up voorzieningen afdoende zijn of dat er een tweede ECDIS aanwezig is als alternatief. De Boer Marine is op de hoogte van alle wet- en regelgeving over ECDIS. Bij eventuele aanschaf wordt dit altijd met de klant besproken.