+31 (0)527 308500
info@deboermarine.nl
Westwal 9 8321WG Urk

GMDSS Radio communicatie

Navtex

Maritieme waarschuwingen

Navtex is onderdeel van de verplichte nood- en veiligheidssystemen. Het Navtex systeem is een internationaal systeem dat maritieme waarschuwingen verspreid op het gebied van navigatie, weerberichten en andere belangrijke zaken.

Berichten van het type A, B, D en L zijn verplicht te ontvangen en kunnen niet uitgeschakeld worden. Hierbij staat A voor navigational warnings, B voor meteorogical warnings, D voor SAR-berichten en L voor additional navigational warnings.

MF-, HF- en VHF-zenders.

Radio communicatie

Voor communicatie met schepen op zee wordt al tijden gebruik gemaakt van de kortegolf (HF) en de middengolf (MF). Het plaatsen van de antennes en apparaten wordt gedaan door het installatieteam van De Boer Marine. Vooraf wordt met de klant besproken wat de beste plaats is voor de opstelling.

Ook VHF (marifoon) hoort bij het aanbod van De Boer Marine. Schepen die binnen 60 km uit de kust varen, moeten volgens de regelementen van SOLAS beschikken over een VHF-zender. De Boer Marine heeft contacten met veel verschillende leveranciers, we kijken per situatie wat naar onze mening het beste bij uw situatie past.

De pagina

Noodsignalen

Voor de noodsignalen hebben we een aparte pagina aangemaakt. Klik op de knop hieronder om naar deze pagina te navigeren.

  • EPIRB
  • SART
  • AIS SART