#Nieuws

De Boer Marine lanceert DBMatic V2

Urk, Nederland, 16-05-2023

De Boer Marine lanceert uniek product in de wereld: DBMatic V2

De Boer Marine, een toonaangevende leverancier van maritieme technologische oplossingen, is verheugd de productlancering van DBMatic V2 aan te kondigen op de Maritime Industry 2023 beurs. DBMatic is een geavanceerde smartbox die reders en schippers in staat stelt om real-time data aan boord te meten, waardoor ze meer controle hebben over hun schepen en belangrijke aspecten zoals emissie, brandstofverbruik en temperaturen kunnen monitoren.

Met DBMatic zet De Boer Marine een nieuwe standaard in de maritieme industrie door schippers te voorzien van een krachtig instrument om de efficiëntie en duurzaamheid van hun schepen te verbeteren. De smartbox verzamelt en analyseert gegevens van verschillende sensoren aan boord en biedt schippers een duidelijk inzicht in de prestaties van hun schip. Ook apparatuur kan toegevoegd worden aan deze smartbox, die 100 % compatible is met alle maritieme apparatuur.

DBMatic als monitoringsysteem

Emissiebeheer is een essentiële zorg geworden in de maritieme sector, en met DBMatic kunnen schippers de uitstoot van hun schip zeer nauwkeurig volgen. Door real-time gegevens over emissies te verstrekken, helpt DBMatic schippers om de milieuprestaties van hun schip te optimaliseren en te voldoen aan de steeds strengere regelgeving op het gebied van emissiebeheersing.

Daarnaast biedt DBMatic inzicht in het brandstofverbruik van het schip. Schippers kunnen de gegevens gebruiken om de operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen door het optimaliseren van de vaarroutes, het aanpassen van de snelheid en het identificeren van mogelijke inefficiënties in het brandstofsysteem.

Temperatuurmonitoring is ook van cruciaal belang voor de veiligheid en het onderhoud van schepen. Met DBMatic kunnen schippers de temperatuur van verschillende onderdelen en systemen aan boord volgen. Dit stelt hen in staat om potentiële problemen op te sporen, zoals oververhitting, en tijdig onderhoud uit te voeren om ongeplande stilstand te voorkomen.

De lancering na jaren van ontwikkeling

“We zijn verheugd om na jaren van ontwikkeling DBMatic te introduceren op Maritime Industry 2023”, aldus Meindert – Jan de Boer, CEO van De Boer Marine. “Met deze geavanceerde smartbox kunnen schippers hun schip beter beheren, de efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd voldoen aan de steeds strengere milieunormen. We zijn ervan overtuigd dat DBMatic een waardevolle toevoeging zal zijn voor elke maritieme sector. Dit product is in alle opzichten uniek in de wereld!”

De Boer Marine nodigt alle bezoekers van de Maritime Industry 2023 beurs uit om een bezoek te brengen aan hun stand en meer te weten te komen over DBMatic en andere innovatieve maritieme oplossingen die ze te bieden hebben.

Over De Boer Marine:

De Boer Marine is een toonaangevende leverancier van nautische apparatuur en (satelliet)communicatie. Met een sterke focus op efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid, biedt De Boer Marine geavanceerde producten en diensten aan schippers en rederijen over de hele wereld.

Met een team van ervaren professionals biedt De Boer Marine uitgebreide ondersteuning op het gebied van installatie, onderhoud en service. Door nauw samen te werken met klanten, begrijpt De Boer Marine de unieke behoeften en uitdagingen van de maritieme sector en levert op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het oer-Hollandse bedrijf doet dit al meer dan 15 jaar over de hele wereld.