#Nieuws

2 Nieuwe schepen voor Inverlussa

De Boer Marine rond projecten Inverlussa Marine Services af

De ‘Isaac Eslea’ en ‘Eloise Eslea’ zijn allebei gebouwd voor Inverlussa Marine Services (Mull), waarvoor eerder ook de 35 meter lange ‘Camilla Eslea’ werd gebouwd in Groningen door Nauplius Workboats. Inverlussa verhuurt een twintigtal vaartuigen aan zalmkwekers. De ‘Isaac Eslea’ wordt verhuurd aan zalmkweker Cooke op de Orkneyeilanden en de Shetlands. De ‘Eloise Eslea’ staat onder contract bij Scottish Sea Farm.

Er zijn verschillen, maar het rompontwerp van de 27 meter lange en 13 meter brede vaartuigen is identiek. Beide schepen hebben een dieselelektrische voortstuwing en een groot batterijsysteem van 400 kWh om het brandstofverbruik en de emissies tijdens stand-by of ’s nachts te verlagen, en beiden zijn uitgerust met dynamische positionering (DP) om in ruwer weer op hun station te kunnen blijven.

De ‘Isaac Eslea’ – in maart te water gelaten en als laatste begin mei in Delfzijl opgeleverd – is uitgerust met drie dekkranen en een 4-lijns hydrolicersysteem van het Noorse bedrijf Smir om luizen van de zalm te verwijderen.

De Boer Marine voorzag beide supportschepen van de complete navigatie- en communicatiepakketten plus zeer uitgebreide camerasystemen met meer dan twintig camera’s per vaartuig. Weer een mooi project wat succesvol afgerond is. We danken de opdrachtgevers voor het vertrouwen en zien uit naar een goede samenwerking voor nu en in de toekomst.